Peliitat

Samuli Rahikainen - Forssan lahja maailmalle

Tälle kaudelle Peliittoihin siirtyneellä puolustaja Samuli Rahikaisella on ollut erittäin miehekäs ja mukiin menevä kausi. Ensimmäinen kausi Mestiksessä on tuottanut kaksi maalia ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Koko kauden ajan Peliittojen avainpakistoon kuulunut Rahikainen on karsinnoissa yksi puolustuksen tärkeimmistä tukipilareista, kun taistellaan ensi kauden sarjapaikasta.

Kuka sitten on Samuli Rahikainen? Selvitetään hieman millainen Samuli on kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella.

Nimi: Samuli Rahikainen 

Pelipaikka: Puolustaja 

Kätisyys: Vasen 

Pituus: 175cm 

Paino: 76kg 

Kasvattajaseura: FoPS 

Tilastot: 40 ottelua, 2 maalia, 7 syöttöä, +/- -4


undefined

Mitä teet siviilissä jääkiekon ulkopuolella. Opiskeletko vai käytkö töissä? 

- Vapaa-aikaan kuuluu pleikkari, sarjat, leffat, kirjat yms. Tällä hetkellä käyn päivätöissä kesäisin.

Millainen kaupunki on Heinola, oletko viihtynyt täällä vai kaipaatko esim. isompien kaupunkien hälinään? 

- Pienemmästä kaupungista lähtöisin olevana voin todeta että Heinola on ihan mukava paikka, vaikka tekemistä ei ihan liikaa olekaan, suurin osa ajasta kuluu kuitenkin jääkiekon parissa. Enemmän ihmeissään on varmaan ollut Niko Kivelä, joka on joskus tainnut mainita olevansa kotoisin Helsingistä... Toivottavasti pääsee näkemään myös isoja kaupunkeja tulevaisuudessa.

Minkälaiset henkilökohtaiset tavoitteet sinulla oli/on tälle kaudelle? 

- Lähtökohtana oli painaa hommia täysillä joka päivä peliajan ja vastuun eteen, tilastollisia tavotteita en asettanut niinkään.  

Perjantaina käynnistyy Mestiksen karsintasarja, jossa vastassa on viime kauden seurasi Kalajoen JHT, millä fiiliksin lähdet pelailemaan kun vastassa on varmasti iso kasa tuttuja naamoja? 

- Pelailemaan ei kannata lähteä, mutta hyvillä fiiliksillä tottakai. Onhan siitä hyötyä kentällä, että tuntee suurimman osan pelaajista. Uskon myös, että kuittailua tulee kentän puolelta ja luultavasti vaihtopenkin takaakin.

Mitkä ovat Peliittojen vahvuudet juurikin JHT:ta vastaan, millä eväillä sarjapaikka saadaan pidettyä?

- Jokainen pelaa omilla vahvuuksilla, hymy huulilla, puhaltaa yhteen hiileen, tapahtui mitä tahansa ja vetää urku auki 60 minuuttia, niin eiköhän sillä hyvä tule!  

Kuvaile itseäsi jääkiekkoilijana kolmella sanalla. 

- Kunnianhimoinen, periksiantamaton, joukkuepelaaja.

Minkälainen ilmapiiri joukkueessa on nyt ja ollut kauden ajan? Onko ollut aina mukavaa tulla jäähallille? 

- Rehellisesti sanottuna ennen joulua kopissa oli henkisesti aika loppuun palanutta porukkaa, johtuen totta kai siitä, ettei voittoja tullut hirveästi. Mutta kimpassa on menty ja joukkuehenki on parantunut koko ajan kauden mittaan. Suurimman osan ajasta ainakin itse on pystyny menemään hallille hyvillä fiiliksillä, joka aamu vedän jalkaan mieluummin luistimen kuin turvakengän.  

Jos saisit päättää ihan kenet tahansa maailman puolustajista, kenet ottaisit pakkipariksesi pelaamaan ja miksi? 

- Eetu Vento, kätisyydet, visiot pelistä ja käsitys huumorista sopii hyvin yhteen.

Kuka on Peliittojen kopissa niin sanottu DJ tällä kaudella? Entä kuka on ollut tämän kauden sakkokuningas?

- Kyllä se mun hommaksi on jäänyt tänäkin vuonna, toivoisin tietysti että syy DJ:nä olemiseen olisi hyvä musiikkimaku eikä se, että istun Christian Silfverin vanhalla paikalla johon aux-piuha oli viritetty valmiiksi (Veikkaan jälkimmäistä). Virkaa on suorittanut kunniakkaasti myös Ville Nieminen, yleensä vierasreissuilla. Loppuun mainittakoon, että Heinon Laurilla on musiikinsoittokielto. Sakkokuningas taitaa olla kiistattomasti Tatu Vihavainen

Millaiset tavoitteet sinulla on jääkiekkoilijana? Missä nähdään Samuli Rahikainen esim. kolmen vuoden päästä? 

- Tavoite on selvittää, kuinka pitkälle itsellä pelaajana riittää, ettei tarvitse myöhemmin harmitella tai baaritiskin päässä jauhaa paskaa/selitellä minkä takia se pelaajaura loppui. Toisin sanoen, niin pitkään tehdään hommia ja pyritään menemään eteenpäin, kuin se on mahdollista, on se sitten viisi tai kymmenen vuotta. Totta kai haluaisin sanoa Liigassa tai muussa hyvätasosessa sarjassa mutta aika näyttää sen myöhemmin. 

Millainen on kausi ollut Mestiksessä verrattuna esim. Suomi-Sarjaan? Oliko helppo päästä Mestiksen rytmiin vai oliko siinä paljonkin hakemista? 

- Mestis-karsintoja viime vuonna pelanneena oli jonkunlainen käsitys peleistä, vauhtia on enemmän, tilanteet tulee nopeemmin, kiekolliset ratkasut pitää tehdä nopeemmin yms. Eniten totuttelemista oli ehkä uudessa pelitavassa. 

Nähdäänkö Samuli Rahikainen myös ensi kaudella Heinolassa, vai onko katseita jo käännetty johonkin muualle? 

- No sitähän ei ikinä tiedä, siellä pyrin olemaan, missä on paras mahdollisuus kehittyä ja mennä eteenpäin.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää karsintojen kynnyksellä heinolalaisille. Varmaankin olisi mukavaa saada porukkaa hallille kannustamaan. 

- Ehdottomasti kaikki hallille, sukulaiset mukaan kanssa vaikka vähän kauempaakin. Jos ei rumpuja kehtaa ottaa mukaan, niin nahkahanskat käteen, että saadaan meininkiä! 

Kuinka tärkeää on kotiyleisön tuki ja kannustus? Kuuleeko sitä jos katsomosta kannustetaan, vai keskitytkö täysin pelaamiseen? 

- Kyllähän se on ehdottoman tärkeää. Kun pelaajilla on hyvä meininki päällä ja yleisö kannustaa, niin eihän siellä vastustajan ole mukava olla. 

Pelikaverisi Eetu Rissanen halusi kysyä sinulta tällaisen kysymyksen: Mitä tilaat baarissa? 

- Tuplana tuoppiin joku drinkki, lonkero tuopista, Heinekenin pullo-olut, tässä ehkä yleisimmät.

Mestiksen karsinnat alkavat perjantaina, ja tuolloin Peliitat aloittaa oman urakkansa kotiyleisön edessä kello 18.30. NYT ON PANOSTA!