Peliitat

Samuel Salonen - Suomen toiseksi tunnetuin Sale

Viime kaudella Keuruulla hurjat 54 pistettä Mestiksessä takonut Samuel Salonen siirtyi täksi kaudeksi Lahden Pelicansiin. Vauhdikas hyökkääjä ei mahtunut kuitenkaan lahtelaisten kokoonpanoon, joten matka kävi Heinolaan jossa miehelle on tarjottu vastuuta ja tähän on myös Samuel vastannut erinomaisesti.

Nimi: Samuel Salonen 

Pelipaikka: Hyökkääjä 

Kätisyys: Vasen  

Pituus: 180cm  

Paino: 84kg  

Kasvattajaseura: Sport 

Tilastot: 35 ottelua, 16 maalia, 21 syöttöä, +/- -2


undefined

Mitä teet siviilissä jääkiekon ulkopuolella. Opiskeletko vai käytkö töissä? 

- Minulla on opiskelupaikka Jyväskylän yliopistossa, tosin tänä vuonna en ole sinne hirveästi päässyt. Keväämmällä sitten jatketaan opiskeluja. 

Pelaat Heinolassa nyt ensimmäistä kautta. Viime kausi meni KeuPassa tehden hurjat 54 pinnaa. Siitä sopimus Pelicansiin, miten on kausi sujunut tähän asti omalta kannalta? 

- On ollut vastoinkäymisiä kun syksy meni aikalailla kokonaan sairastuvalla,  mutta on sielä hyviäkin pelejä. En kuitenkaan voi sanoa olevani tyytyväinen.

Oletko kuinka paljon ehtinyt itse Heinolaan tutustumaan, oletko samaa mieltä kuin muutkin ulkopuoliset että Heinola on kylmä, kolkko ja hiljainen paikka keskellä ei mitään? 

- Asun Lahdessa joten hirveästi en ole kaupunkiin tutustunut mutta Erolan kahvissa ja pullassa on aina tarjolla herkullista lounasta, eikä minulla muutenkaan kaupungin suhteen ole mitään pahaa sanottavaa.

Minkälaiset henkilökohtaiset tavoitteet sinulla oli/on tälle kaudelle? 

- Tavoitteeni olivat Liigassa mutta sielä en oikein saanut mahdollisuutta. Peliitoissa olen yrittänyt pelata vain mahdollisimman hyvin jotta voittaisimme. Ei sen kummempaa. 

Olet kierrellyt juniorivuosina niin Sportin kuin JYPin junioreissa pelailemassa. Onko sinulla jokin hyvä muisto näistä ajoista? Missä joukkueessa tykkäsit pelata eniten? 

- Olen viihtynyt jokaisessa joukkueessa missä olen pelannut. Jypin junnuissa sai pelata hyvien pelaajien kanssa ja Vaasassa pääsimme pudotuspeleihin. Vaasassa ei olla pelattu A nuorten pudostuspelejä ennen meitä tai meidän jälkeen joten paljon on kivoja muistoja kummastakin kaupungista. 

Mitkä ovat Peliittojen vahvuudet juurikin JHT:ta vastaan, millä eväillä sarjapaikka saadaan pidettyä? 

- Pitämällä pelitempoa mahdollisimman korkealla joka pelissä. 

Kuvaile itseäsi jääkiekkoilijana kolmella sanalla. 

- Melko tehokas laitahyökkääjä. 

Minkälainen ilmapiiri joukkueessa on nyt ja ollut kauden ajan? Onko ollut aina mukavaa tulla jäähallille? 

- Tottakai menestys vaikuttaa asiaan mutta on meillä ollut hyviäkin jaksoja mikä on pitänyt ilmapiirin luottavaisena. 

Jos saisit päättää ihan kenet kaksi tahansa maailman hyökkääjistä, ketkä ottaisit ketjukavereiksi pelaamaan ja miksi? 

- Vesa Myllyaho ja Patrik Westerback. He pelasivat Sportin ykkösketjussa lapsuudessani. Heidän kanssaan olisi ollut kiva pelata Mestistä mutta he kerkesivät lopettaa ennenkuin itse pääsin peleihin mukaan. 

Minkälainen rooli sinulla on Peliittojen pukukopissa? Onko sinulla jokin lempinimi joukkueen keskuudessa, jos on kuka sen on keksinyt ja mistä? 

- Vaikutan musiikkivalikoimaan päivittäin, muuten huutelen muiden juttujen väliin omiani. Saleksi minua on kutsuttu jo monta vuotta joten sillä mennään. 

Millaiset tavoitteet sinulla on jääkiekkoilijana? Missä nähdään Samuel Salonen esim. kolmen vuoden päästä? 

- Tulla mahdollisimman hyväksi pelaajaksi. En ole ennustaja joten antaa tekojen puhua ja katsotaan sitten muutaman vuoden päästä uudestaan. 

Nähdäänkö Samuel Salonen myös ensi kaudella Heinolassa sekä Lahdessa, vai onko katseita jo käännetty johonkin muualle? 

- En osaa sanoa koska en ole tehnyt sopimusta mihinkään ensi kaudelle.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää karsintojen kynnyksellä heinolalaisille. Varmaankin olisi mukavaa saada porukkaa hallille kannustamaan. 

- Tulkaa kannustamaan meitä pitämään Heinola mestiskartalla. Teemme kaikkemme sen eteen. 

Kuinka tärkeätä on kotiyleisön tuki ja kannustus? Kuuleeko sitä jos katsomosta kannustetaan, vai keskitytkö täysin pelaamiseen? 

- Yleisön tuki on  tärkeää. Kannustus sytyttää joukkueen tilanteessa kun tilanteessa ja auttaa jaksamaan. 

Millainen on aamiainen? 

- Täyttävä

Mestiksen karsinnat alkavat perjantaina, ja tuolloin Peliitat aloittaa oman urakkansa kotiyleisön edessä kello 18.30. NYT ON PANOSTA!