Peliitat

Salonen tasoitti ja ratkaisi Vantaalla – Perjantaina tärkeä Hermes-peli

K-Vantaa oli Peliitoille ylitsepääsemätön vastus vielä syyskaudella, mutta nyt asetelmat ovat kääntyneet päälaelleen Peliittojen ottaessa toisen voiton peräkkäin vantaalaisista. Vantaalla pelattuun vierasotteluun saatiin mitä makein loppu, sillä Samuel Salonen tasoitti varsinaisen peliajan loppuhetkillä ja iski 2-3 voittomaalin jatkoajalla.

Viime perjantaina Peliitat rökitti K-Vantaan Heinolassa 7-2. Joukkueet kohtasivat uudelleen jo keskiviikkona ja Vantaalla ottelu oli jo huomattavasti tiukempi. Peliitat teki lohipaitojen illasta vaikean. Karvaita loppuhetkien kohtaloita syksyn mittaan kokenut heinolalaisjoukkue on kevätkaudella päässyt nauttimaan onnistumisista.

Samuel Salosen 2-2 tasoitusmaali tuli Peliittojen pelatessa ilman maalivahtia ajassa 58:48. Salosen voittomaali näki päivänvalon jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Maalilla Sami Väliharjun hyvät otteet jatkuivat Väliharjun stopatessa kiekon 33 kertaa.

Lue otteluraportti Jatkoaika.com:

K-Vantaa-Peliitat 2-3 JA.

http://www.jatkoaika.com/mestis/Otteluraportti/k-v...


Perjantaina vastassa Hermes

Peliittojen peli alkaa kulkea juuri oikeaan aikaan kevään korvilla. Vihkoon menneestä alkukaudesta johtuen aika on loppumassa kesken ja taistelu karsintoja vastaan käy päivä päivältä tukalammaksi. Peliitat on kyllä hoitanut oman leiviskänsä miehekkäästi keräämällä pisteitä hyvään tahtiin, mutta edellä olevien Hermeksen ja RoKin pitäisi loppukaudesta kompuroida urakalla, jotta Peliitat voisi kummankin joukkueen ohittaa.

Jo edellä olevan Hermeksen päänahan nyhtäminen olisi arvokas, sillä karsintoihin jouduttaessa se tietäisi vastaan Suomi-sarjan toiseksi parasta joukkuetta sarjan mestarin sijaan.

44 pisteessä oleva Peliitat pitää sarjassa edelleen sijaa 12. Edellä olevaan Hermekseen matka on kaventunut yhdeksään pisteeseen. Perjantaina kotijäällä olisi mahdollisuus kutistaa piste-ero kuuteen pisteeseen. Kaksikon yläpuolella karsintaviivan yläpuolelta löytyy Rovaniemen RoKi, jolla on pisteitä 58. RoKi on pelannut ottelun Hermestä ja Peliittoja enemmän.

 Viimeisestä kuudesta ottelusta Peliitat on voittanut neljä. Hermes on kohdattu tällä kaudella kolmasti ja voitot ovat niistä Itä-Hämeen punakoneelle 2-1. Ainut tappio sattui ikävästi juuri televisioituun vieraspeliin Kokkolassa.

Tammikuussa Hermeksellä meni lujaa, mutta nyt kokkolalaiset suorittavat taas alavireisesti. Viimeisestä seitsemästä pelistä Hermes on pystynyt voittamaan vain yhden.

Joukkueiden keskinäisissä peleissä maaliverkot ovat soineet tiuhaan, joten tiedossa on nytkin varmasti laadukasta kiekkoviihdettä koko rahan edestä.