Peliitat

Peliitat vaihtaa päävalmentajaa

Mestiksessä runkosarjan viimeiselle sijalle jäävä Peliitat on päättänyt hakea muutoksen tuulia vaihtamalla päävalmentajaa.

Alkukaudesta Peliittojen peräsimessä toiminut Santeri Heiskanen on päästetty etsimään uusia haasteita uralleen.

Heiskasen paikan Peliittojen peräsimessä ottaa aiemmin apuvalmentaja toiminut Jani Keinänen, ja apuvalmentajaksi nousee Marko Nyman.

- Jokainen varmasti näkee sarjataulukosta, että tämä kausi on mennyt pelillisesti pahasti penkin alle. Toki joukkue on nuori ja kokematon, monella pelaajalla ei ollut kauteen lähdettäessä miesten pelejä alla  ollenkaan. En kuitenkaan halua mennä näiden asioiden taakse tai selitellä pienellä pelaajabudjetilla, meillä on kuitenkin ollut  käytännössä koko kauden laadukkaita pelaajalainoja Lahdesta saatavilla, valmentajan vaihdoksesta kommentoiva Peliittojen toimitusjohtaja Josse Mielonen.

Peliitoilla on ollut tällä kaudella todella nuori, mutta samalla nälkäinen joukkue. Kokemattomuus on paistanut joukkueessa, mutta moni pelaaja on kasvanut kauden aikana todella paljon, näin on myös Mielosenkin mielipide.

- Moni pelaaja on kuitenkin mennyt myös eteenpäin kauden aikana ja siinä  varmasti ”Sanella” on ollut oma roolinsa, pelaajille on annettu mahdollisuus pelata korostaen sallivaa pelitapaa. Lisäksi jokaiselle pelaajalle on tällä kaudella varmasti muodostunut käsitys siitä, kuinka  kauteen valmistava harjoittelu hoidetaan ammattimaisesti. 

Peliittojen tulevaisuus on edelleen auki, mutta vahvana oletuksena on se, että Heinolassa pelataan jatkossakin Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viihdyttävää kiekkoa.

- Meille alkoi kauden loppua kohden mentäessä olla selvää, että tiemme Heiskasen kanssa eroavat, joten oli luonteva vaihtoehto päästää hänet etsimään uusia haasteita jo tässä vaiheessa.  Tietenkin koimme myös, että joukkuetta on heräteltävä karsintoja ajatellen ja päädyimme siihen, että tällä ratkaisulla meillä on parhaat mahdollisuudet saada joukkueesta paras potentiaali irti. 

Valmentajanvaihdos on usein viimeisin mahdollinen vaihtoehto joukkueen herättelemiseksi, eikä sitä tehdä kovin mielellään, ihan taloudellisistakin syistä.

- Aina voi pohtia olisiko pitänyt reagoida jo aikaisemmin, se on varmasti aiheellinen kysymys. Olemmekin kartoittaneet eri vaihtoehtoja jo pitemmän aikaa, mutta selkeää korvaavaa vaihtoehtoa ei ole löytynyt. Tilanne on ollut haasteellinen myös taloudellisesti, varmaan on sanomattakin  selvää, ettei meillä ole säästöön kerättyä rahaa tämmöistä tilannetta varten. 

Nyt on kuitenkin aika jättää mennyt taakse ja kääntää katseet kohti kevään tärkeimpiä otteluita. Peliitoissakin aikoinaan pelaajana ollut kokenut Jani Keinänen laittaa kaiken peliin, jotta Heinolassa nähdään Mestis-kiekkoa myös kaudella 2018-2019!

- Tämä on Keinäsen kolmas kausi Peliittojen valmennustiimissä ja meillä on vahva usko, että hän saa joukkueen siihen iskukykyyn mitä siltä voidaan parhaimmillaan odottaa. Tilanne on haasteellinen, mutta samalla  myös iso näytönpaikka hänelle. Peliitat kiittää Santeri Heiskasta kahdesta vuodesta Heinolalaisen jääkiekkoilun eteen tehdystä työstä ja toivottaa samalla hänelle hyvää  jatkoa tulevaisuuden koitoksia kohden. 

undefined
Santeri Heiskasen työ Peliittojen päävalmentajana päättyy.

Kuva: Armi Salonen

Peliitoilla on edessään vielä kolme ottelua runkosarjassa, joista lauantain ottelu pelataan kotona. Tulkaa kannustamaan ja näyttämään kuinka paljon tämä joukkue merkitsee Teille heinolalaisille.