Peliitat

Loppu hyvin, kaikki hyvin – Peliitat vei karsintapelit näytöstyyliin

Mestiksen karsintapelit saatiin viime viikonloppuna päätökseen Kalajoella. Monesti karsinnat ovat olleet Mestis-joukkueelle täyttä piinaa, mutta Peliitat osasi myös ottaa ilon irti tiukassa paikassa klaaraten karsinnat suoraan neljässä pelissä voitoin 4-0.

Peliitat uusi paikkansa Mestiksessä kaudelle 2018-2019 kaatamalla perjantaina Kalajoella JHT:n. Suomi-sarjan mestari ei pystynyt haastamaan hyvässä iskussa olevaa Heinolan punakonetta oikein missään vaiheessa ottelusarjaa. Perjantaina Junkkarit Hockey Team hävisi maalein 1-6.

Ottelusarjan teki erikoiseksi se, että kumpikin joukkueista viihtyi paremmin vieraskaukalossa. Pieni kaukalo on ollut JHT:n etuna Suomi-sarjan peleissä, mutta vastaan asettunut Peliitat on jostain kumman syystä viihtynyt tällä kaudella äärettömän hyvin juuri ahtaassa tilassa.

Kotijäällä Peliitat ei ole puolestaan pystynyt kauden aikana liian montaa voittoa ottamaan. Karsintapeleissä kotipelit hoidettiin, mutta ajoittain oltiin hieman suuremmissakin vaikeuksissa. Junkkareilla oli paikkansa sarjan kolmannessa ottelussa Heinolassa, mutta ahnaampana maalipaikoissa ollut Peliitat vei voiton maalein 4-1.

Neljän ottelun maaliero oli tyrmäävä 22-4 Peliittojen hyväksi. Ottelusarja ratkesi pitkälti JHT:n tehottomuuteen ja maalivahtipeliin, joka oli heinolalaisilla selvästi parempaa. Suomi-sarjan mestarilla ei löytynyt myöskään eväitä Peliittojen vauhtipelin pysäyttämiseksi.

Joukkue sai hienosti tukea taakseen kotiyleisön puolelta Heinolassa. Innokkaimmat matkasivat kannustamaan Kalajoelle saakka ja osa jopa kahteen otteeseen. Joukkue kokoontui lauantaina vielä kerran yhteen kaudenpäätöstilaisuuden merkeissä.

Kausi oli nuorelle joukkueelle erittäin haastava ja vaikea. Kesälomille on kuitenkin huojentavaa lähteä neljä voittoa alla. Hyvin sujuneet karsinnat osoittivat joukkueen todellisen potentiaalin. Toisessa karsintapelissä Hermes joutui hiukan tiukemmille Tampereen Kooveen kanssa. Kokkolalaiset pitivät sarjapaikkansa voitoin 4-1.

Kooveen maalivahti Tomi Risteli piti tamperelaisia parhaansa mukaan pystyssä, mutta Peliitat-JHT otteluparin tapaan oli maalinteko Suomi-sarjajoukkueelle vaikeaa kuin sokerittoman mämmin syönti.

Mestis-karsintojen tehokkain pelaaja oli Peliittojen Samuel Salonen 4+6=10 pistettä. Syöttökoneena kunnostautunut Eetu Elo oli kakkonen pistein 1+7=8. Kolmas oli Hermeksen Mikko Virtanen 4+3=7. 

Maalivahdeista paras torjuntaprosentti oli Peliittojen Sami Sunilla 98.51%. 

Viimeisimmät otteluraportit luettavissa Jatkoaika.com ja Itä-Häme

Peliitat-JHT 4-1

http://www.jatkoaika.com/mestis/Otteluraportti/pel...

Maalikooste Peliittojen Youtube kanavalta

https://www.youtube.com/watch?v=UiS-848TrjQ


JHT-Peliitat 1-6

https://www.itahame.fi/Urheilu/art2446658

Ottelun maalikooste JHT:n Youtube kanavalta

https://www.youtube.com/watch?v=jC-clMOGJVg


Mestis-karsinnat (neljä voittoa)

Peliitat-JHT 4-2

JHT-Peliitat 0-8

Peliitat-JHT 4-1

JHT-Peliitat 1-6

Peliitat säilytti sarjapaikkansa voitoin 4-0.