Peliitat

Kotikirous ei hellitä

Heinolan jäähallin ylle on langetettu kirous, joka ei päästä otteestaan. Kiekko pomppi lauantaina suotuisammin Jokipojille, joka pääsi kolmen maalin karkumatkalle halvoilla maaleilla. Peliittojen järjestämä kiri tyssäsi lopulta hyvin torjuneeseen Timo Niemeen. Lopputulos 3-5 (0-1, 2-3, 1-1).

Ensimmäinen erä ottelusta oli tasainen, jota Peliitat loppua kohden hallitsi. Kuitenkin maalinteossa onnistui vain Jokipoikien Tuukka Rajamäki, jonka lapaan kiekko kimposi onnekkaasti suoraan päätylankusta. Rajamäelle verkonheiluttelu on ollut tuttua aiemmilta kausilta hänen edustaessaan Peliittoja.

Toisen erän alku oli kuin Stephen Kingin kauhuelokuvasta. Ensimmäisessä erässä loistavia koppeja ottaneelle maalivahti Sami Väliharjulle ja puolustukselle sattui maalin takana kommunikaatiovirhe, jonka seurauksena kiekko ajautui tyhjänä ammottaneen maalin eteen Mika Koivistolle, jolla ei ollut suurempia vaikeuksia siirtää kiekkoa sisään. Roni Viirlaksen kaukovedosta tulleen 0-3 maalin myötä Peliitat vaihtoi maaliin 19-vuotispäiviään juhlivan Sami Sunin.

Jäähyaitiosta läpiajoon Niko Kivelän ja Kalle Moision syötöistä karannut Severi Lahtinen avasi Peliittojen maalihanat. Ilo jäi lyhytaikaiseksi Oskari Lehtisen tykitettyä vajaa pari minuuttia myöhemmin lukemiksi 1-4. Onnetar näytti viimein hymyilevän Peliitoillekin, kun kiekko kimposi Artturi Toivolan kirvesiskusta suoraan maalinkulmalle Eetu Elon lapaan. Ylivoimalla syntyneen 2-4 kavennuksen toiseksi syöttäjäksi kirjattiin Samuli Rahikainen.

Kolmanteen erään Peliitat tuli taistellen. Moisio laukoi 3-4 kavennuksen heti erän alkuun Tatu Vihavaisen tarjoilusta. Painostus jatkui hurjana liki koko erän ajan Jokipoikien päädyssä. Ottelun viimeiset minuutit olivat värikkäät.

Epämäämäisen nujakoinnin seurauksena Jokipoikien Oskari Lehtinen lennätettiin väkivaltaisuudesta suihkuun. Vieraiden ranskalaispakki Fabien Bourgeiois selvisi kakkosella, kuten myös Peliittojen Valtteri Lipiäinen ja Moisio. Peliitat pääsi hakemaan tasoitusta vielä 4-3 ja 5-4-ylivoimakoostumuksilla, mutta vielä viime kaudella Peliittojen lukuun torjunut Timo Niemi joensuulaisten maalilla kesti.

Niemen hanskakäsi pelasti Jokipojat ottelun aikana moneen otteeseen. Lopussa Peliitat vaihtoi vielä maalivahti Sunin kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta riski kostautui hieman epäonnekkaasti Oula Palven huiskaistua kiekon Peliitta-pelaajan ja tolpan kautta tyhjään maaliin.

Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen joutui jälleen marssimaan pettyneenä kotiottelun lehdistötilaisuuteen.

No. Annettiin neljä maalia. Neljä helppoa maalia. Kolme merkkivirhettä ja yksi kommunikointivirhe maalin takana. Ei sekään ollut tekemätön paikka sen jälkeen. Oltaisiin voitu tulla rinnalle tai ohikin...

- Karu fakta, että olemme tämän sarjan selkeästi heikoin kotijoukkue. Ollaan tällä kaudella kolme pistettä Heinolasta saatu. Ylivoimapeli ei kelpaa. Töitä on kovasti, siitä ei pääse mihinkään. Tiistaina pelit jatkuu helpossa paikassa Savonlinnan Talvisalossa.

Yleisön joukossa tappioputken syyksi on arveltu karvahattuosaston puuttumista kotikatsomon penkeiltä. Myös Peliittojen penkin takana on koitettu pähkäillä syytä harvinaisen kehnoon kotimenestykseen. Valmennus ei ole vielä onnistunut kääntämään viisasten kiveä, jolla kotikirous saataisiin murrettua.

- Voi olla, että se on heinolalaisen yleisön raaka paine mikä sitten pistää poikia vähän kipsiin.. En tiedä… Koitetaan keksiä syy siihen ennen seuraavaa kotipeliä. Nyt päästään onneksi pelaamaan kolme peliä vieraissa ensi viikolla.

Peliittojen peli jatkuu kovalla kolmen ottelun viikolla. Tiistaina joukkue matkustaa Savonlinnaan. Viikonloppuna on vuorossa Iisalmi ja Joensuu.