Peliitat

Jani Keinänen Peliittojen päävalmentajaksi

Heinolan Peliittojen päävalmentajaksi on nimetty Jani Keinänen. Keinäsen sopimus on 1+1-vuotinen.

42-vuotias Keinänen on toiminut kolme edellistä kautta Peliittojen valmennustiimissä apuvalmentajana. Keinänen siirtyi viime kaudella päävalmentajan paikalle juuri ennen karsintoja kun Peliitat päättivät vapauttaa Santeri Heiskasen tehtävistään.

Pelaajaurallaan Keinänen pelasi 611 ottelua Liigassa ja 213 ottelua Mestiksessä, joista yhtä kautta lukuunottamatta kaikki Heinolassa, toimien viimeisellä Peliitat kaudellaan joukkueen kapteenina. 

– Olen ylpeä tästä valinnasta, Heinolasta on kasvanut minulle tärkeä paikka viimeisen kuuden vuoden aikana. Ja tietysti myös kiitollinen siitä, että seurajohdolta löytyi täysi luottamus minua kohtaan. Päävalmentajan paikka on ollut selkeä tavoite siitä lähtien kun ryhdyin valmentamaan, Keinänen kommentoi.

Peliittojen peli-ilme tulee olemaan ensi kaudella ennen kaikkea taisteleva.

- Peliitat tulevat pelaamaan tavalla, jossa jokainen laittaa joukkueen edun kaiken muun edelle. Peli-ilme tulee olemaan liikkuva ja jokaisesta kiekosta tullaan taistelemaan loppuun saakka. Uskon että näillä arvoilla päästään ensi kaudella takaisin voittojen tielle.

undefined
Santeri Heiskasen paikan viime kaudella ottanut Jani Keinänen (vas.) jatkaa päävalmentajan paikalla ainakin kaksi seuraavaa kautta.


Peliittojen toimitusjohtaja Josse Mielonen kommentoi päävalmentajan valintaa seuraavasti:

- Päävalmentajan valinta on aina tärkein rekrytointi joukkueen rakentamiseen liittyen. Olemme luottavaisia siihen, että tämä on oikea aika nostaa "Keikka" päävalmentajan paikalle. Hän on ollut kolme vuotta valmennustiimissä mukana ja hoiti kovassa paikassa karsinnat tyylipuhtaasti kotiin. Pelillisesti mittari ei osoittautunut kaikkein kovimmaksi, mutta henkisesti tilanne vaati oikeanlaista johtajuutta. Lisäksi signaali pelaajilta kauden jälkeen oli voimakkaasti seurajohdon valintaa puoltava. Toki päätökseen vaikuttavia tekijöitä on useita ja nämä olivat kaksi palasta isommasta kokonaisuudesta.

- Mestiksessä tehdään pääosin yksivuotisia sopimuksia, toki johtuen pääosin siitä että jokaisella on kova halu mennä urallaan eteenpäin ja pitää kaikki vaihtoehdot kauden jälkeen avoinna. Tässä kohtaa päädyimme molemminpuolin ratkaisuun, jossa on voimakas tahtotila jatkaa sopimusta vähintään yhdellä vuodella. Mielonen jatkaa.

Peliittojen ensimmäisistä pelaajasopimuksista julkaistaan tiedote ensi viikolla.