Peliitat

Harjoituskausi lähestyy - Ruotsalainen Karlskrona HK saapuu Heinolaan

Kolmen edellisen kauden ajan Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla pelannut Karlskrona HK vierailee elokuussa Heinolassa. Edellinen kausi päättyi suureen pettymykseen, kun joukkue putosi sarjatasoa alemmas Allsvenskaniin.

Karlskronan riveissä nähdään yksi suomalainen, kun puolustusosastolta löytyy Helsingin Jokereiden kasvatti Mikael Kurki. Myös penkin takaa löytyy suomalaistaväriä, sillä apuvalmentajana toimii heinolaissyntyinen Arto Miettinen sekä maalivahtivalmennuksesta vastaa Timo Leinonen.

Harjoituskaudella Peliitat kohtaa kahdesti Kiekko-Vantaan, ensin Peliitat vierailee Vantaalla ja juuri ennen runkosarjan alkua vantaalaiset tulevat vastavierailulle Heinolaan. Kiekko-Vantaan riveistä löytyy yksi erittäin tuttu nimi heinolalaisille, kun puolustuksessa kiekkoilee Peliitoissa neljän kauden ajan pelannut Ilari Metsola.

Syyskuussa pelataan myös legendaarinen Peliitat - Pelicans-ottelu, mutta tämän päivämäärä selviää lähiviikkojen aikana. 

Peliittojen harjoitusottelut syksyllä 2018:

K-Vantaa - Peliitat ke 22.8. 18.30 (Vantaa) 

Peliitat - Karlskrona pe 24.8. klo 18.00 (Huom. poikkeuksellinen aloitusaika!)

Peliitat - K-Vantaa ke 19.9. klo 18.30 

Peliitat - Pelicans (Syyskuu, ottelun tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)


Puolustukseen kaksi tshekkiläistä

Peliitat testaa kahta nuorta tshekkiläistä puolustajaa kuukauden mittaisella try-out sopimuksella.

Michal Smutny on 20-vuotias HC Znojemsti Orlin kasvatti, joka on pelannut koko uransa Tshekin nuorten liigoissa ja hakee nyt läpimurtoa ensi kaudelle miesten sarjoista. Vasemmalta laukova ja 187 senttimetriä pitkä Smutny pelasi viime kaudella HC Olomoucin U20 joukkueessa 41 ottelussa tehden näissä tehopisteet 6+7.

Vasta 18-vuotias Ivan Lytvynov on SK Zbraslavin kasvatti, mutta on pelannut lähes koko uransa HC Letnanyn junorijoukkueissa. Edellinen kausi meni Tshekin 3.liigassa, jossa nuori mies iski 32 otteluun tehopisteet 1+19. Lytvynov ampuu myöskin vasemmalta puolelta ja pituutta mieheltä löytyy 178 senttimetriä.

Peliitat vahvistuu myös penkin takana, kun maalivahtivalmentajaksi saapuu Mikko Eloranta. Viime kaudella Pelicansin B-junioreissa maalivahtienvalmennuksesta vastanneella Elorannalta löytyy kokemusta myös KHL:n puolelta Lokomotiv Yaroslavlista sekä Mestiksestä Mikkelin Jukureista.