Peliitat Valikko

Tavoitteena paluu voittojen tielle

Peliittojen runkosarja on käynnistynyt vaihtelevasti, kun kolmen ottelun jälkeen saldona on yksi voitto ja kaksi tappiota. Ainoa voitto on viime lauantailta, kun Peliitat järjesti todellisen ilotulituksen Kokkolan Hermestä vastaan ottelun kolmannessa erässä.

Suurin ongelma Peliittojen otteluissa on ollut heikko ensimmäinen puolisko. Vastustaja on päästetty jokaisessa kauden ottelussa karkumatkalle, ja pelaaminen on aloitettu vasta todenteolla kolmannessa erässä.

Keskiviikkona Peliitat kävivät taistelemassa kynsin ja hampain Joensuussa, josta tuotavana oli vain nolla pistettä Jokipoikien viedessä ottelun 5-3-lukemin. Peliitat nousi kolmen maalin takaa-ajo asemasta maalin päähän, mutta lähemmäksi eivät joensuulaiset Peliittoja päästäneet.

Peliitat ovat ennen lauantain-kierrosta sijalla kahdeksan, mutta erot ovat tässä vaiheessa kautta vielä hyvin pienet. Mutta jokainen pistekin voi olla erittäin tärkeä ensi keväänä, kun ratkotaan paikkoja pudotuspeleihin.

Joukkueen luottopelaajaksi vuosien saatossa noussut Ville-Matti Koponen ei ole ollut tuloksellisesti joukkueensa esityksiin tyytyväinen, mutta uskoo parempaan huomiseen.

- Totta kai, kun kyseessä on tulosurheilu ei kahteen tappioon kolmesta matsista voi olla tyytyväinen, mutta isommassa kuvassa tässä kytee huikee juttu. Täysin uusi ja haastava pelitapa ottaa tietenkin aikansa ennen kuin loksahtaa kohdilleen, mutta uskon että sitä on kiva katsoa ja ennen kaikkea pelata. Se vaatii kovaa fysiikkaa, mutta siitä se ei tule jäämään kiinni. Tämän kauden Peliitat on nuori, mutta ennen kaikkea ennakkoluuloton.


Kahden ottelun viikon päättää kotiottelu lauantaina, kun Heinolaan saapuu kauden vahvasti aloittanut KeuPa HT. Kauden neljästä ottelusta saldona on yhtä monta voittoa, lisäksi joukkue on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja runkosarjassa. (23 kappaletta) Tämä ei kuitenkaan Koposta hetkauta, vaan tarkoitus on keskittyä omaan pelaamiseen.

- Kuten kaikissa muissakin matseissa, ei väliä kuka on vastassa, vaan tavoite on määrätä tahti pelistä toiseen.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät KeuPalle voitoin 3-1 ja pisteetkin jakautuivat keuruulaisten hyväksi 7-5.

Mestis uransa avausmaalin lauantaina Kokkolassa Hermestä vastaan tehnyt puolustaja Eetu Rissanen on ollut yksi alku kauden positiivisimmista yllätyksistä. Nuori lahtelaislähtöinen puolustaja on vakiinnuttanut paikkansa Peliittojen puolustuksessa ja uskoa löytyy lauantain KeuPa ottelua silmällä pitäen niin joukkueen kuin oman pelinkin suhteen. 

- Jauhetaan meidän omaa peliä alusta asti niin uskon, että se tuo meille hyvän tuloksen. Kaasu pohjaan heti kun kiekko tippuu jäähän.

Peliittojen lauantain kokoonpano ei tule suuremmin muuttumaan kauden aiemmista otteluista. Keskiviikkona Joensuussa oltiin laitettu ykkös- ja kakkosketju hieman uusiksi, kun Kalle Moisio otti paikan ykkösketjussa ja Samuel Salonen koitti parempaa tulosta kakkosketjussa. Ainoa kysymysmerkki leijuu maalivahtiosaston puolella, kuka laitetaan lauantaina tolppien väliin. Joensuussa maalilla aloittanut Sami Väliharju pommitettiin avauserässä vaihtoon, eikä Joonas Haraldkaan ole ollut vahvimmillaan.

Vaikkakin Peliittojen joukkue koostuu nuorista ja eteenpäin menevistä pelaajista joista kaikista voisi kertoa paljon positiivista, silti yksi pelaaja on lyönyt itsensä jo nyt läpi miesten peleissä todenteolla. Kolmosketjussa ahkeroinut Severi Lahtinen on ollut yksi parhaimpia ellei jopa paras hyökkääjä Peliittojen kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä. Tämän on huomannut myös puolustaja Rissanen, joka haluaakin että heinolalaiset seuraavat Lahtisen otteita erityisen tarkasti KeuPa-ottelussa. 

- Kultakypärä Severi Lahtinen varmasti erottuu kentältä hyvillä hyökkäyspeleillä.

Samoihin kehuihin liittyy myös Koponen, joka ei voi kuin ihailla nuoren miehen otteita.

- Ylivoimaisesti taitavin kaveri kiekon kanssa mitä oon nähny.

Peliittojen kolme viimeisintä ottelua:

Jokipojat - Peliitat 5-3 (04.10.17) tilastot

Hermes - Peliitat 4-5 (30.09.17) tilastot

Peliitat - LeKi 2-4 (29.09.17) tilastot

Peliittojen kolme parasta pistemiestä:

Severi Lahtinen 2 + 2 = 4 (3 ottelua) 

Niko Kivelä 3 + 0 = 3 (3 ottelua) 

Eetu Rissanen 1 + 2 = 3 (3 ottelua)

Maalivahdit:

Sami Väliharju 7 päästettyä maalia, 81,58% (2 ottelua) 

Joonas Harald 5 päästettyä maalia, 89,80% (2 ottelua)

Tulosveto KeuPa otteluun:

Seuratoimitus: 4-2 Peliitoille 

Janne Ritamäki (Entinen Peliittojen pelaaja): Tää on selvä eli 4-3 Peliitoille 

Yhteistyökumppani (Marako): 4-1 

Vitosketju: 2-2

Kiekko tippuu jäähän kello 17.00, kaikki paikalle kannustamaan Peliitat voittoon!