Peliitat Valikko

LeKi-ottelu päättää odotuksen - Peliitat maalirikkaaseen kauteen? "Uhkarohkea hyökkäyspeli ollut silmiä hivelevää"

Mestiksen runkosarja käynnistyy perjantaina Heinolassa, kun
Peliitat kohtaa Lempäälän Kisan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kuusi kertaa, joista Peliitat pystyi voittamaan vain kaksi. Ottelua pui etukäteen koko Peliittojen toimituskolmikko.

Peliitat on kokenut aikamoisen myllerryksen pelaajaosastolla, kun viidestä parhaasta pistemiehestä peräti neljä vaihtoi maisemaa. Vain Eetu Elo jatkaa tulevalla kaudella heinolalaisten kokoonpanossa, viime kausi päättyi Elolta loukkaantumiseen, joten varmasti hampaankolossa on paljonkin tulevaa kautta ajatellen.

Perjantai 29.syyskuuta Peliitat - LeKi

Peliittojen harjoituskausi sujui kaksijakoisesti, sillä viidestä harjoitusottelusta napattiin vain kaksi voittoa. Joukkueen hyökkäys on toiminut kuitenkin mallikkaasti harjoitusotteluissa, joten odottaa sopii että sama jatkuu runkosarjassa. Parhaiten pisteitä Peliitoista tahkosivat kolmikko Samuel Salonen, Janne Seppänen sekä Henri Ruotsalainen.

Ottelun ennakkoasetelmia käydään läpi Heinolan arvovaltaisen asiantuntijaraadin kesken Juuso Hatakan johdolla. Illan ottelu tulee olemaan varmasti vauhdikasta kahdensuunnan kiekkoa, jossa sattuu ja tapahtuu. Miten te näette Peliittojen vahvuudet hyökkäyspelissä, Miska Miettinen ja Juha Tammi?

Miska:

"Hyökkäyspelissä vahvuus tulee todennäköisesti olemaan röyhkeä ja periksiantamaton pelitapa, jota päävalmentaja Marko Tuomainen ajoi joukkueeseen sisään jo viime kaudella. Nyt se on jatkumassa, ja esimerkiksi Kalle Moision hankkiminen kertoo tästä. Voimahyökkääjä on yllättäen oppinut tekemään pisteitä, vaikka niistä vastuu jäänee muille pelaajille. Esimerkiksi edellisen Mestis-kauden yksi kirkkaimmista tähdistä, aiemmin mainittu Salonen on melkoinen virtuoosi pikkumustan kanssa."

"Jos Peliitat saa pidempiä paineita,voi vastustajille tulla kiire omissa. Esimerkiksi Moisio ja Salonen voi olla samaan aikaan jäällä olleessaan tukala kaksikko pideltäväksi - tilantekijä ja pelintekijä hyökkäyspään myllytyksessä ja vastustaja on pulassa."

Juha:

"Rillumarei-tyylinen jopa uhkarohkeakin hyökkäyspeli on ollut silmiä hivelevää katseltavaa. Kiekko ja miehet ovat harjoituspeleissä liikkuneet vilkkaasti ja mikä parasta, on kiekko myös pysynyt pelaajien vauhdissa mukana.

Tuntuu siltä kuin Heinolassa olisi ensimmäistä kertaa panostettu varta vasten hyökkäyspeliin ja mikä parasta, myös harjoiteltuja kuvioita on ollut havaittavissa. Tuntuu, että takavuosina Peliittojen hyökkäyspelistä on suurempi suunnitelmallisuus puuttunut. Tuomaisen aikana otettiin tärkeitä askeleita suoraviivaisuuden suhteen. Yleisöystävällistä kiekkoa on ainakin luvassa.

Kärkipään hyökkääjät kaikkosivat muille maille, mutta hyviä nuoria pelaajia on ilmestynyt tilalle, joista erityiskehut Janne Seppäselle. Kalle Moisio nostaa jo yksinään viihdearvoa. Eetu Elolta odotetaan maaleja."

Hyökkäysosastolla kaikki näyttää hyvältä, mutta peräpäässä on ollut sitten sitäkin isompia ongelmia. Omissa on soinut keskimäärin viisi maalia ottelua kohden, joka on nykyjääkiekossa todella paljon. Maalille Kajaanin Hokista hankittu Sami Väliharjulla on ollut selkeästi vaikeuksia löytää tasaisuutta omaan suorituksiin, mutta harjoitusotteluiden loppuvaiheessa koppi alkoi jo tarttumaan huomattavasti paremmin.

Kilpaveli Joonas Harald jatkaa Peliittojen toisena maalivahtina ja hänellekin on annettu vastuuta harjoitusotteluissa.

Mikäli kolme pistettä halutaan jättää Heinolaan, joutuvat Peliittojen puolustajat ottamaan selkeästi miehekkäämpää roolia mitä harjoitusotteluissa on nähty. Vai onko puolustuspelaaminen jo suotuisalla tasolla Miska ja Juha?

Miska:

"Erittäin hyvä pointti. Näkisin, että vaikka toki puolustamisella on suuri rooli jääkiekossa totta kai, kumpuaa sen toimivuus Peliittojen hyökkäyksistä. Jos ne ovat kontrolloidusti rakennettuja ja järkeviä, ei LeKi saa "liikaa" vastaiskuja. Jos kotijoukkue "yliampuu" hyökkäyksissä, voi alakerta rakoilla. Eli, vaikea sanoa, onko puolustuspeli kunnossa vai ei, mutta viime kaudella se toimi parhaimmillaan mainiosti."

"Itse jaksan uskoa siihen, että tämä kausi aloitetaan makealla voitolla ja ottelussa tullaan näkemään maaleja runsaasti. Peliittojen aikaisempien kausien kirous on ollut avauserän loput sekä toiset erät. Näissä jos osataan olla jatkossa tarkkoina, niin lempääläläisten iltapuhde voi jäädä lyhyeksi ja kotimatkasta tulee pidempi. Peliitat pääsee lähtemään kauteen parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla, joten materiaalistakaan ei pitäisi illan esitys jäädä kiinni."

Millä eväillä LeKi kaatuu Miska ja Juha?

Miska:

"Voitto otetaan sillä kuuluisalla omalla pelillä. Jos Peliitat onnistuu pelaamaan suunnitellusti, hyökkäysvoittoista ja rohkeaa kiekkoa, on LeKi pulassa. Toisaalta myös henkisen puolen asiat korostuvat, sillä kauden ensimmäinen sarjapeli on aina ensimmäinen. Kumpi on latautunut paremmin tai meneekö toisen lataus jopa yli? Siinä isoja asioita, jotka voittotaistelussa korostuvat."

Juha:

"Ei ole puolustuspeli vielä toivotulla tasolla. Yltiöhyökkäävä peli asettaa pakeille jatkuvaa painetta ja takalinjoilla on oltava hereillä ja silmät auki kaiken aikaa kuin itärajanvartijalla. Harjoituspeleissä verkko soi omissa monesti, mutta moni maaliin johtanut tilanne oltaisiin voitu huolellisemmalla puolustuspelillä estämään. Pakeilla tulee varmasti paljon yksi vastaan yksi –tilanteita, jolloin kamppailutilanteet on pystyttävä hoitamaan.

Tuskin pystyy liikaa korostamaan ensimmäisen kotiottelun surkeaa historiaa. Kauden kotiavaukset ovat tupanneet menemään pääosin penkin alle. Viime vuonna vahvasti Liiga-miehillä ryyditetty LeKi masensi heinolalaisyleisön ensimmäisessä kotipelissä. Monesti ensimmäisissä peleissä yleisön luomat odotuspaineet ovat olleet liikaa. Nyt kansa odottaa vain harjoituspeleissä nähtyä viihdyttävää ja rohkeaa hyökkäyspeliä"


Entisten Peliittojen tulosvetovihjeet:

"Luulen että maali-iloittelu tulee olemaan.  Veikkaan 6-4." -Aki Nurminen #4

"LeKi tulee varmasti olemaan kova näin kauden alussa lainojen takia. Peliitoilla paljon uusia pelaajia, mutta uskon että kotona ME voitetaan ja toivottavasti väkeä lehtereillä! 3-1" -Ville Väkeväinen #17

"7-5 Peliitoille" -Jesse Peltonen #18

Mediavastaavien tulosveikkaukset:

"Pakkohan tässä on kotia päin vetää, joten sanotaan 6-3 Peliitoille." - Juuso Hatakka

"Maaleja nähdään kumpaankin päähän. Sanotaan, että yleisö saa rahoille vastinetta yli 60 minuutin ajan: 5-5." - Miska Miettinen

”Oletusarvoisesti verkot ovat tötteröllään molemmissa päissä. Värilasit päässä katsottuna tulos näyttäisi olevan 5-3 Peliitoille.” – Juha Tammi.