Peliitat Valikko

Jääkoneen kuljettaja komennuksella Mestis-joukkueen ykköskentässä

Helsinkiläisen jääkoneenkuljettajan keskiviikosta muodostui ikimuistoinen, kun HIFK:n pelin jäänajoon valmistautunut kuljettaja kutsuttiin Peliittoihin pelihommiin.

25-vuotias Karim Bentaleb on toiminut 19-kesäisestä lähtien Helsingin Nordenskiöldinkadun jääkoneenkuljettajana toimien nyt hallimestarina. Kiekkourallaan Bentelab on pelannut C-ikäisenä nuorten I-divisioonatasolla ja sittemmin B ja A-ikäisenä II ja III-divisioonaa. Miesten sarjoissa kokemusta on karttunut III-divisioonasta HJK:n riveistä.

Samainen kaveri kutsuttiin Peliittojen ykköskentän laidalle, kun Heinolassa vastaan asettui viime kauden Mestis-mestari SaPKo.

Kuinka yllä olevalla kokemuksella voi päästä mukaan Mestis-joukkueeseen? Mies itse valottaa yllätys-siirron taustoja.

– Tämä juttu oli oikeastaan tiedossa jo aiemmin. Tunnen Peliittojen valmentaja Sanen (Santeri Heiskanen) jo pitkältä ajalta. Hän olisi halunnut, että olisin A-ikäisenä aloittanut kilpakiekon. Nyt sitten pantiin alulle tuo homma.

– 2-3 viikkoa sitten keskusteltiin ensimmäisen kerran vakavasti ja alkuviikosta sitten tuli kutsu, joten itselleni tämä ei tullut yllätyksenä toisin kuin varmasti monelle muulle. Siinä oli pientä työputkea ja flunssan poikasta, mutta olihan se otettava paikka vastaan. Uskoin koko ajan, että pystyn jollain tasolla Mestiksessä pärjäämään.

Bentelab oli haltioissaan siitä kuinka hyvin joukkue otti keltanokan vastaan.

–  Tosin paljon tuli tsemppiviestejä ennen peliä. Jätkät otti älyttömän hyvin vastaan.

HJK:ta tälläkin kaudella III-divisioonassa edustava hyökkääjä kertoi jännittäneensä ensimmäistä Mestis-peliään.

–  Joo, kyllä jännitti tosi paljon. Se oli ihan huikea miten äijät otti pukukopissa vastaan ja se helpotti tosi paljon. Pari vaihtoa alle niin alkoi kulkea, vaikka lopussa alkoi jo vähän piiputtaa. Pari ekaa kertaa kun pääsi hyökkäys-sinisen yli, niin kyllä huomasi käsien hieman puutuvan jännityksestä.

Keskiviikon pelistä jäi 3-6 tappiosta huolimatta hyvät muistot, joskin vielä lauantaina jäseniä kolotti.

– Ihan mahtava kokemus. Olisi ollut nastaa iskeä se maali parista paikasta vielä siihen ja tietysti se harmittaa ettei voitettu peliä, kun se oli vielä alussa meidän hallussa. Vieläkin on paikat hellänä.

Bentalebin keskiviikon suoritus oli hatunnoston arvoinen suoritus moneltakin eri taholta kuultuna. Mutta kuinka mies on jumahtanut pelaamaan HJK:n mukana III-divisioonaa?

– B-ikäisenä ajauduin HJK:n joukkueeseen. Koitin silloin hakea Jokereihin, mutta en aivan päässyt. Menin HJK:n mukaan, kun kaikki kaveritkin oli siellä ja niin sitten jäi kilpakiekkoilu. Hallimestarina olen päässyt aina olemaan jäällä omatoimisestikin.

Vieläkö herra nähdään Peliitoissa tai kilpakiekon parissa?

– Katsotaan nyt mitä jatkossa tapahtuu, Bentaleb lopettaa.

Tällä haavaa pelit jatkuvat HJK:n mukana, jossa on kulkenut jokseenkin mukavasti. Jääkoneenkuljettajan kauden saldo seitsemästä pelistä on 11 maalia ja neljä syöttöä.