Peliitat Valikko

Harjoitusottelut käyntiin melkoisella maalirallilla

Moni katsoja sai poistua Heinolan kotoisasta betonista suu niin sanotusti monttu auki Heinolan Peliittojen ja Imatran Ketterän välisen kahinan päätyttyä jääpallomaisiin 6-8 (3-6, 3-2, 0-0) lukemiin.

Näkemisen arvoisia ilmeitä oli varmasti nähtävillä Heinolan jäähallista poistuvien katsojien kasvoilta. 6-8 tappiosta huolimatta oli monen heinolalaiskatsojan suu kuitenkin messingillä. Viihdyttävä ja maalirikas ottelu oli monen paikallaolijan mieleen.

Vaikka kyseessä olikin harjoitusottelu ja Peliitoille vieläpä kauden ensimmäinen sellainen, oli 3-6 lukemat avauserässä jotain sellaista mitä ei Peliittojen tai HeKin peleissä ole totuttu näkemään edes Suomi-sarjavuosina.

Jo seitsemässä ja puolessa minuutissa oltiin ladottu viisi maalia tilanteen ollessa 2-3. Hattutemppunsa viimeistelleen Ketterän Toni Jalovaaran 2-4 maali ei vielä katkaissut Peliittojen selkärankaa. Peliitat pääsi pian vielä maalin päähän, mutta Ketterä kuittasi pian takaisin Peliittojen maalilla debytoineen Sami Väliharjun avustuksella.

Takaiskusta suivaantunut Väliharju käsitteli takaiskun jälkeen varusteitaan varsin kovalla kädellä testaten niiden iskukykyä hallin betoniseinää vasten. Tilalle kylmiltään tullut Joonas Harald sai hänkin pian kylmää kyytiä Ketterän suhutellessa jo 3-6 karkumatkalle.

Toisessa erässä maaleja paukuteltiin vuorotahtia. Tatu Vihavaisen todella komea ylänurkkalaukaus toi Peliitat jo maalin päähän tilanteen ollessa 6-7, mutta varsin pian tilanne oli jo 6-8 ja näissä lukemissa lähdettiin myös ottelun kolmanteen erään, jossa ei enää lisämaaleja nähty.

Vaikka maalivahti ja puolustuspelaaminen ei omalla alueella luonnistunutkaan, nähtiin hyökkäyspäässä kosolti onnistumisia. Peliittojen tehokkaimmat olivat 1+1 tehopisteet iskeneet Henri Ruotsalainen, Janne Seppänen ja Vihavainen.

Maalin makuun pääsivät myös Valtteri Lipiäinen, Ville Nieminen ja Toni Hannukkala. Joel Ojala keräsi syöttöpisteet 0+2 ja Kalle Moisio 0+1.

Maalivahdeista Sami Väliharju koppasi 10/15 vetoa ja Joonas Harald 18/21. Ketterän maalilla huhkinut Jere Myllyniemi poimi 28 koppia 34 laukauksesta.

Joukkueet pullistelevat muskeleitaan toisiaan vastaan jo ensi keskiviikkona Imatralla. Saman viikon perjantaina Peliitat pelaa Lahdessa Pelicansia vastaan. Heinolassa Peliitat nähdään seuraavan kerran 22.8.2017, kun vastaan asettuu eteläkorealaisjoukkue High1.