Peliitat Valikko

Harjoitusottelut huomenna käyntiin, Peliitoille eksoottinen vastus Aasiasta!

Peliittojen harjoitusottelukausi starttaa huomenna, kun sarjanousija Imatran Ketterä saapuu Heinolaan esittelemään kesäkuntoaan. Ottelu alkaa tuttuun tapaan 18.30. Liput Heinolassa pelattaviin harjoitusotteluihin maksavat vain 5€ ja alle 12v osalta on ilmainen sisäänpääsy koko kauden kaikkiin otteluihin!

Myös kovasti odotettu ”ulkomaan herkku” voidaan viimein paljastaa, kun harjoitusottelu Etelä-Koreasta tulevaa Gangwon High1:a vastaan saatiin sovittua. Ottelu pelataan Heinolassa 22.8.2017. Liigassa Kalpaa, Bluesia ja Ilvestä 439 pelin kokemuksella edustanut savolaispakki Mikko Kukkonen pelasi viime kauden korealaisjoukkueessa ja osaa kertoa, ettei maajoukkuepelaajilla ryyditetty nippu ole pelkkä suupala.

Kiekkoilu on tällä hetkellä Etelä-Koreassa kovassa nosteessa. Syynä tähän on Soulissa ensi talvena pelattavat Olympiakisat, sekä maan nouseminen ensi kevääksi MM-kisojen A-ryhmään. Maan kiekkoilun taso on ottanut viime vuosina huimia harppauksia eteenpäin.

Moni muistaa varmasti viritelmän muutaman vuoden takaa, kun Etelä-Korean pelimiehiä pelasi Mestiksen K-Vantaassa kentällinen. Harjoitusottelussa Heinolassa maan pelaajat olivat isossa roolissa, kun K-Vantaa rökitti tylysti heinolalaisisännät.

Suomessa vieraileva Gangwon High1 on ennestään tuttu joukkue suomalaisille, sillä joukkue on pelannut harjoitusotteluita Mestiksen K-Vantaata vastaan. Yhteydet ovat pysyneet tiiviinä Etelä-Korean ja Vantaan välillä. Viime vuoden elokuussa K-Vantaa pelasi vierasotteluiden sarjan High1:a vastaan. Nyt High1 pelaa puolestaan Suomessa.

- Etelä-Koreassa on menossa kova kiekkobuumi. He ovat pelanneet K-Vantaata vastaan tiukkoja pelejä ja etsivät nyt ensimmäisellä Suomen visiitillään muitakin harjoitusvastustajia, joten omalta osaltamme halusimme tarjoutua pelaamaan heitä vastaan, kertoo Peliittojen toimitusjohtaja Josse Mielonen.

Ottelulla haluttiin myös saada lisäväriä harjoituskauteen.

- Tarkoitus on myös samalla tuoda vaihtelua yleisöllekin harjoituskauteen kohtaamalla muitakin kuin Mestis-joukkueita, Mielonen sanoo.

Oikea kiekkojoukkue vastassa

Kukkonen tuntee joukkueen hyvin ja on perillä maan kiekkoilun nykytasosta.

- Kyllä siellä on ihan oikea jääkiekkojoukkue vastassa. Vaihtuvuus on ollut suurta viime kauteen verrattuna. Ehkä joukkue ei ole ihan yhtä vahva kuin edelliskaudella Bryan Youngin vaihdettua seuraa ja pienemmän ulkomaalaiskiintiön vuoksi.

Aasian liigassa joukkueita on Etelä-Korean lisäksi Japanista ja Kiinasta. Viime kaudella High1 jäi ulos pudotuspeleistä.

- Meidän taso ei riittänyt kuin seitsemänteen sijaan. Oltiin viimeinen joukkue, joka ei päässyt jatkoon.

undefined
Bluesin kapteeninakin toiminut Mikko Kukkonen suuntasi viime kaudeksi Etelä-Koreaan.
Kuva Petteri Äikäs


Kukkonen uskoo sarjan kärkijoukkueiden olevan hyvää Mestis-tasoa.

- Sarjan huippujoukkueet, ehkä kaksi parasta, pärjäisivät hyvin Mestiksessäkin.

Etelä-Korean ”Jokerit”, Anyang Halla, on maassa selkeän ykkösjoukkueen asemassa ja käytännössä kuin maajoukkue. Joukkue voitti liigan mestaruuden viime kaudella.

- Anyang Halla vaan vie siellä kaikki maan parhaat pelaajat noin viittä pelaajaa lukuun ottamatta, jotka pelaavat muissa joukkueissa.

Olympia ja MM-kisohin osallistuvasta maasta löytyy Kukkosen mukaan pelimiehiä.

- Etelä-Korean parhaat ovat kyllä huippumiehiä. Ehkä suurin syy sille, miksi menestystä ei ole tullut aiemmin on ollut yhteispelin puute. Nyt maajoukkuetta valmentaa entinen NHL-pelaaja Jim Paek (kaksinkertainen Stanley Cup-mestari. toim huom.), joka on saanut joukkuepeliä parannettua. Pienikokoisia pelaajat kyllä ovat.

Kuopiolainen aikoo seurata tulevissa Olympialaisissa esiintyvän Etelä-Korean otteita silmä kovana. Maassa hän viihtyi viime talvena mainiosti.

-  Gojanissa olimme maan pääkaupunki Soulin kupeessa. Gojan oli kahden miljoonan asukkaan kaupunki ja täytyy sanoa, että hyvin kyllä viihtyi.

Kukkonen aikoo tulla Heinolaan seuraamaan viime kauden joukkueensa edesottamuksia. Katsojille hän antaa vinkin:

-  Laittakaa seurantaan numero 23 Michael Swift.

Kanadan ja Etelä-Korean passin omaava 30-vuotias Swift on nakuttanut urallaan kovia tehoja OHL ja AHL liigoissa. Viimeiset kuusi kautta mies on pelannut High1:ssa ja edustanut Etelä-Korean maajoukkuetta.

Viime kevään MM-kisojen I-A divisioonassa Swift teki 5 otteluun 1+3 pistettä. 14 maaottelun saldo viime kaudelta oli komeat 7+7. High1:ssa Swift on kaikkien aikojen tehokkain pelaaja. 259 ottelussa tehoja on syntynyt hurjat 208+253=461.

Maalinsuulle High1 on saanut NHL:ssä pelanneen jenkkiveskari Jason Bacashihuan, joka oli 2001 Dallas Starsin ensimmäisen kierroksen varaus. Bacashihuan on edustanut maataan myös kaksissa MM-kisoissa.

undefined
Ulkomaalaisvahvistukset ovat löytäneet tiensä Aasian asti.