Peliitat Valikko

Espoo Unitedin vahva kolmas erä liikaa Peliitoille

Peliitat koki kauden viidennen tappionsa, kun Espoo United kävi hakemassa pisteet Heinolasta 5-2-lukemin.

Peliittojen perisyntinä ollut heikko avauserä nähtiin myös tänään, kun United karkasi avauserän toisella puoliskolla maalin karkumatkalle. Avauserässä Peliitat eivät saaneet lähes tulkoon ainuttakaan kunnollista hyökkäystä luotua Unitedin maalilla torjunutta Mika Norjaa kohden.

Toisessa erässä nähtiin jopa yhtä kauden parhaimmista Peliitta esityksistä, kun United joutui todellisen paineen alle. Lähes koko toinen erä vietettiin Unitedin puolustuspäässä ja Norjalle kirjattiinkin torjuntoja 17 kappaletta ottelun toiseen erään.

Peliitat pääsi kapuamaan itsensä rinnalle toisessa erässä, kun Roope Mäkitalo sai iskeä kiekon ohi Norjan. Maaliin syöttäjiksi kirjattiin viime kaudella juurikin Espoossa pelanneelle Valtteri Lipiäiselle ja Roni Rukajärvelle.


Kolmannessa erässä nähtiinkin sitten todellinen maalinamuttelut, kun erässä nähtiin kaikenkaikkiaan viisi maalia. Joista neljä merkittiin vierailijoille ja Peliitat onnistui ohittamaan Norjan vain kerran.

Ensin Kai Lehtisen lyöntilaukaus upposi pahasti maskiin jääneen Sami Väliharjun selän taakse ja viisi minuuttia tästä Rukajärven keskialueen virheen seurauksena Oskari Uomala sai hakata kiekon ohi Väliharjun.

Viimeisen niitin arkkuun laittoi kultakypärä Jiri Veistola, joka iski kiekon tyhjään Peliitta rysään.

Peliittojen Lipiäinen kaunisteli hetkellisesti numeroita kultakypärä Severi Lahtisen ja Eetu Rissasen syötöistä.

Kuitenkin Veistola iski kiekon vielä kertaalleen tyhjään Peliitta maaliin.

Päävalmentaja Santeri Heiskasen kommentit ottelusta:

Espoo puolusti jumalattoman hyvin. Ihan ok, niin tulos on silloin tämmöinen. Toinen erä oli ainoa mikä oli hyvä, ja kolmas erä oli vähän niin ja näin. Ihan ok, ei vain riitä miesten peleissä. Espoo ansaitsi voiton ei siinä sen ihmeempää.

Peliittojen pisteet:

Valtteri Lipiäinen 1+1 

Roope Mäkitalo 1+0 

Roni Rukajärvi 0+1 

Severi Lahtinen 0+1 

Eetu Rissanen 0+1 

Sami Väliharju 23/26

Peliittatähdistö:

*** Eetu Rissanen 

** Valtteri Lipiäinen

* Henri Katajainen

Seuraavan kerran Peliitat ovat tulessa keskiviikkona, kun se isännöi viime kauden mestaria SaPKoa Savonlinnasta.