Peliitat Valikko

​ Suomen Cupin pelit Peliittojen osalta päätökseen

Heinolan Peliitat ja Espoo United väänsivät Versowood Areenalla Suomen Cupin jatkopaikasta perjantaina. Peliitat halusi selvästi voittoa enemmän, mutta maalinteossa terävämpi United pokkasi jatkopaikan 3-5 (0-2, 1-0, 2-3) tuloksella.

Parisataapäiselle yleisölle riitti jälleen kaukalossa nähtävää Peliittojen ja Unitedin tarjotessa vauhdikasta kiekkoviihdettä. Peliitat piti kaukalossa kovempaa vauhtia, mutta tarkempaa huolta kiekosta piti Espoo United, joka oli myös maalipaikoissaan Peliittoja tarkempi.

Ensimmäisen erän jälkeen Peliitat oli 0-2 tappiolla. Espoolaiset tekivät kaksi komeaa maalia Bernard Isiguzon ja leijonalegenda Juha Ylösen jälkikasvu Jesse Ylösen toimesta. Ylösen maali syntyi todella nopean ja komean syöttöketjun päätteeksi, jossa kiekko liikkui kuin koivunhalko klapikoneessa.

Toisessa erässä Peliittojen Samuel Salonen sai pubipäädyn katsojat nostamaan maljojaan 1-2 kavennuksella. Syöttöpiste herhiläisen tavoin koko illan pörränneelle Henri Ruotsalaiselle, joka vastasi toisen erän alussa Peliittojen 2-2 tasoituksesta.

Ruotsalaisen maali kirjattiin syntyneeksi alivoimalla. Syötön maaliin sai Severi Lahtinen. Peliitat oli vahvasti ottelussa mukana, mutta kolmannen erän puolivälissä ilmestyi jälleen synkkiä pilviä Versowood Areenan ylle.

Hyvän ottelun Peliittojen maalilla pelanneelle Sami Väliharjulle sattui kiekon kanssa huolimattomuusvirhe pelivälineen singahtaessa katsomoon. Pelin viivyttämisestä Peliitoille rangaistus ja Espoo ylivoimalle, jonka se onnistui viime hetkillä hyödyntämään ja Matias Nisula vei vieraat 2-3 johtoon.

Yhden maalin takaa Peliitoilla oli edelleen oivat saumat nousta vielä rinnalle, mutta Ylösen illan toinen onnistuminen oli jo liikaa. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Väliharjun kanssa nokikkain päässyt Ylönen ei erehtynyt ja lukemat taululla vaihtuivat 2-4 lukemiin.

Peliitat pääsi vielä ottelun lopussa ylivoimalle ja kavennusta haettiin ilman maalivahtia. Ville Nieminen onnistui kuin onnistuikin vielä survomaan kiekon Espoon maalilla pelanneen Mika Norjan selän taakse, mutta peliaikaa oli jäljellä enää puolisen minuuttia. Syöttöpisteen Niemisen maaliin haali loistavasti Peliittoihin kotiutunut Alex Lindroos.

Aleksi Rutanen viimeisteli ottelun loppuluvuiksi 3-5 aivan viimeisten sekunnin sadasosien aikana. Peliittojen Väliharju torjui ottelussa 33 ja Espoon Norja 35 laukausta. Torjuntalukemista voidaan päätellä pelin olleen tasainen. Peliitoilla oli ottelussa hetkensä, mutta maalintekotilanteet menivät turhan innon myötä sekavaksi härväämiseksi.

Mikäli maalipaikoissa olisi löytynyt ripaus suoraviivaisuutta ja malttia olisivat lukemat voineet yhtä hyvin olla toisinkin päin. Paljon on tosin kiittäminen maalivahti Väliharjua, joka pelasti punanutut usealta tukalalta tilanteelta.

Peliittojen pelit jatkuvat jo lauantaiaamuna Nokian turnauksella, jossa vastaan asettuu jo aamupäivästä viime viikolta tuttu Pyry. Ottelun voittaja etenee illan finaaliin häviäjän pelatessa iltapäivällä turnauspronssista. Muut turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat TUTO ja KeuPa.